perjantaina, kesäkuuta 30, 2006

Nopeutta ja voimaa

Hoplaa! Otin tänään räjähtävän lähdön; kävin tekemässä aamutreenin urheilukentällä. Ulkona oli ihanan raikas ilma ja tuli eka kertaa oikee kesäfiilis! Jopas meni takareidet tukkoon, vaikken tehnyt kuin kolme liikettä:

-Askelkyykyt takapotkulla 2 x 50
-Sprintit 5 x 100m
-Autonrenkaat vuorojaloin 5 x 20kpl

Alkulämmöksi kävelin reippaasti kodista kentälle ja lopuverryttelyksi kiersin vielä parinkymmenen minuutin lenkin. Mulla oli koira mukana treenissä, niin sai sekin spurttailla siinä ohessa, tietty Osmo löysi kentän laidalta jänislauman ja kävi hätyyttämässä ne hävöksiin...onneks sain sen nopsaan kiinni ja vältyttiin kuolonuhreilta! ;)

Ihmeen hyvin toi treeni otti takajalkoihin, varsinkin sprintit, viimeisellä sadanmetrin rypistyksellä tuntui, että loppuu potku kesken kaiken. Enpä enää ihmettele pikajuoksijoiden muhkeita jalkoja ja pakaroita... Voimien lisäksi meinas loppua happi, hengästyin pahemman kerran ja syke oli varmaan taivaissa! Seuraavalla kerralla otan sykemittarin mukaan, niin pystyn tarkemmin seuraamaan palautumista. Oishan se hyvä tietää, että onko oikeesti kurjassa kunnossa, vaiko vaan tottumaton tällaiseen treeniin... Kummin tahansa, lisää tällaista koska tuntuu tosi tehokkalta!

Illalla on vielä edessä kynsihuolto ja kolme salitreeniä, yksi oma ja kaksi muiden -eipä lopu tohut kesken!
> KOMMENTOI

keskiviikkona, kesäkuuta 28, 2006

Hidas käynnistys

Mä oon ollut ihan hiljakseen, kun en halua aina vaan valittaa... Kaikki tuntuu olevan nyt vähän rempallaan ja pitäis päästä kunnolla arjesta kiinni näin loman jälkeen. Treeni on kulkenut ihan mukavasti, voimat on hyvin tallella, kunhan saan vaan pään mukaan...välillä se on kyllä aika vaikeeta, varsinkin aamut on ollut tosi kökköjä tässä viimeaikoina!?

Kyllä juttu taas alkaa luistamaan, kunhan vähän piristyn, jatkan sit paremmalla ulosannilla. :)
> KOMMENTOI

lauantaina, kesäkuuta 24, 2006

Päivetystä

Mun hieno lomarusketus alkaa rapista, johan se viikon kestikin! ;) Iho kuoriutuu niin, että olkapäissä ja niskassa on nyt semmoiset valkoiset läntit. Tosi viehättävää, eipä tarvi käyttää mitään nirunarutoppeja vähään aikaan, ellen sitten paikkaile päivetystäni just tulleilla kisaväreillä!? Keinorusketus ainakin kestää hyvin ylläpidettynä kauemmin kuin tämä aito...

Eilinen selkätreeni sujui mukavasti kun sain Sariannen kaveriksi. Aluksi tehtiin ylätaljaa ja olin ihan yllättynyt omista voimistani; yleensä teen taljan vasta leuanvetojen jälkeen, enkä silloin saa 60kg:a kunnolla liikkeelle, puhumattakaan 8-10 toiston sarjoista! Toisena liikkeenä tehtiin kulmasoutu koneessa, koska alatalja ei sovi tällä hetkellä mun kipuilevalle alaselälle. Soutukone vie ketkuttavan paljon aikaa, kun teen sen yks käsi kerrallaan, muuten ihan ok liike. Sitten kulmasoutua tangolla ja loppuun vielä ylätaljakonetta ja vatsoja.

Tänään tein juhannuksen kunniaksi loikkatreenin ulkona. Teemu ja Osmo tulivat mun kannustusjoukoiksi urheilukentän laidalle. Olipa mukavaa vaihtelua salitreenille! Osmo meinas vaan saada remminsä päässä siepin kun mamma pomppi ympäriinsä, eikä se pääsyt itse osallistumaan...

Huomenna meen muuten tekemään vihdan, niin saan juhannussaunassa kulutettua lopunkin rusketuksen pois. :D

P.S. Tilasin kisavärejä kerralla sen verran enemmän, että niitä riitää myytäväksi muillekin tarvitseville.

> KOMMENTOI

torstaina, kesäkuuta 22, 2006

Vaarallinen kuljetus

Korkkasin tänä aamuna rullaluistelukauden ja täytyy sanoa, että oli kyllä aika kullannut muistot... Ei se rullailu ollutkaan ihan niin kevyttä ja iloista touhua kuin ajattelin. Hmmm, tai sit musta on tullut vaan vanha ja väsynyt. Vieraat lapsetkin nimitteli mua tädiksi metrossa! Kriisi!!

Joopajoo, lähdin siis aamulla reteesti rullaluistelemaan töihin, mutta muutaman kilometrin jälkeen mun oli pakko hypätä välillä metroon. Alaselkää ja sääriä pakotti niin maan pirskatisti! Säärten ulkosyrjään nousi sellaiset peukalonpään kokoiset pallurat, eikä jarruttaminen meinannut enää onnistua lain! Hurjan vaaralliseltakin luistelu tuntui, kun ei mulla tietenkään ole minkäänmoisia suojia ja selässä oli vielä painava reppu tasapainoa horjuttamassa. Jos ois tullut poliisit vastaan niin oisin varmaan saanut syytteen liikenteenvaarantamisesta! ;) Viimeiset kilometrit taas luistelin sinnikkästi ja pääsin kuin pääsinkin ihan ehjänä töihin. Stressi- ja liikenneraivotasot oli varmaan niin korkealla, että kaloreita kului tuplana pelkkään pään jäähdyttelyyn, tuli viileä suihku tarpeeseen!

Illalla on sitten ohjelmassa kunnon selkätreeni, mutta taidan jättää alaselän rauhaan aamuisen rasituksen tähden, saas katsoo mitä keksin tilalle... Äh! Nyt mulla soi päässä lasten liikennelaulu: "Muista aina liikenteessä, monta vaaraa ompi eessä..." Lallalaaa, toivottavasti se tarttuu jollekin muulle ja ja menee pois mun mielestä!
> KOMMENTOI

keskiviikkona, kesäkuuta 21, 2006

Töttöröö

Melkein tuli eilen painajaisesta totta! Meinasin, ihan vahingossa ja huomaamatta, mennä kuuman kesähelteen ajamana ostamaan jätelön torinlaidalla houkuttelevasta jätskikioskista - kun kerta kaikki muutkin sinne näyttivät suunnistavan... Hui hirvitys, viime hetkellä tajusin, ettei moinen herkku kuulu tämänhetkiseen ruokavaliooni.

Välillä oon dietillä ollessani nähnyt unia siitä, että pilaan dietin syömällä jotain "kiellettyä", muttei se todellisuudessa ole koskaan ollut näin lähellä. Kyllä ois ollut kurjaa kompastua heti alkumetreillä, vaikka eipä tämä kisadietti nyt siihen yhteen jätelöön olisi kaatunut.

Ekan päivän jälkeen on jo paljon keveämpi olo, tuntuu mukavalta kun ei enää pakota jalkoja, eikä vatsa ole kokoaikaa ähkytäys! Nälkäkään ei oo vielä ehtinyt tulemaan mulla on niin hyvät tankkaukset pohjalla! ;)
> KOMMENTOI

tiistaina, kesäkuuta 20, 2006

Startti

Nysse sit alkoi taas kisoihin valmistautuminen ihan toden teolla! Aamulla lähdin reippaana lenkkeilemään ja hitsi kun pakotti sääriä, semmoista vienoa paineentunnetta havaittavissa - viikon lomasyömiset ja lennot painoi mukavasti jaloissa. :) Kyllä tää pöhö tästä pian laskee, pitää ajatella positiivisesti!

Lomareissun lopulla sattui hauska yllätys kun Kaurasen Salla ja Maaniemen Sami tupsahtivat samaan lomakohteeseen. Olipa kivaa nähdä tuttuja ja vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa, loikoiltiin yksi iltapäivä rannalla ja käytiin vielä sunnuntaina tutustumassa paikalliseen yöelämään...punttiksellakin piti mennä yhdessä käymään, mutta jotenkin se sitten jäi tekemättä, ehtiihän sitä sitten viäntämään täällä kotonakin! ;)

Tänä iltana ois taas tyttöjen kanssa yhteisvaparitreenit Liikuntamyllyssä, saas katsoo jaksanko vielä punnertaa itseni irti lattiasta!?
> KOMMENTOI

keskiviikkona, kesäkuuta 14, 2006

Lomailmoitus paalle

Hupsankeikkaa! Unohtu kertoa tuossa aiemmin, etta ollaan tama viikko lomareissulla, enka siks ole ihan saannollisesti tata blogia paivittellyt. Eikohan rytmi taas loydy ja tarkennu kunhan paasen maanataina takaisin kotosuomeen. Sitten oliskin aika jo (yllatys, yllatys) aloitella uutta kisadiettia... ;)

Mutta nyt tosiaankin nautitaan viela muutama paiva Ayia Napan lammossa hyvasta ruuasta ja leppoisasta oleilusta. Kyllahan me taalta jo salikin loydettiin (Return gym) ja treenattu on tasaiseen tahtiin, mita nyt kuumuus verottaa pikkuisen voimia...tai ainaskin siita saa hyvan tekosyyn! :/ Ei vaan, ihan tosissaan - treenaaminen tassa lammossa vaatii vahan totuttelua, mutta ei kai nama mun jumpat ihan harakoillekaan mene. Taa on ainaskin kerrankin kunnon lomaa, kuvia ja muita juttuja sitten lisaa maanantaina!
> KOMMENTOI

perjantaina, kesäkuuta 09, 2006

Vastarannankiiski

Päänsärky äityi torstaina migreeniksi, tulikohan seistyä aamulla liian pitkään käsillään pää alaspäin... Makasin iltapäivällä ihan reporankana Mayorsin respan lattialla reppu tyynynäni. En uskaltanut lähteä töistä suoraan kotiin kun piti ensin varmistua siitä, että saan siirrettyä sovitun treenattavan ajan toiselle päivälle...harmittaa kun joutuu yhden päänsäryn takia muuttelemaan aikatauluja, enkä tietty pystynyt sitten itsekään treenaamaan.

Onneks kohtaus meni aika äkkiä ohi ja käytiin illalla, tai siis oikeastaan alkuyöllä, kävelemässä semmoinen kevyt lenkki Teemun ja kaikkien koirien kanssa. Olipa ihanan valoisa kesäyö ja jasmiinipensaat tuoksui tosi vahvasti - ihan kun joku ois kulkeissaan suihkutellut parfyymia ilmaan! :)

Oon treenannut salilla nyt kevään kisojen jälkeen erilailla kuin koskaan aiemmin; teen sellaisia 5x5 sarjoja aina treenin alkuun. Yritän saada lisää voimia ja toivottavasti sitä myötä myös pikkusen enemmän lihasta luiden peitoksi. En mä kyllä ihan kakistelematta tohon hommaan lähtenyt - täytyy myöntää...saivat sekä avokki, että valmentaja mua hiukan patistella! Muutosvastarintaa... ;)

Tuntu aluksi jotenkin tehottomalta muuttaa sarjat pitkistä lyhyiksi, eihän viidestä toistosta tule sitä hirmuista poltetta minkä saa esim. 15:sta toistolla aikaan, loppuu vaan voimat totaalisesti ja sekös mua kenkuttaa! No nyt oon saanut jo treeneistä kiinni ja huomannut kuinka motivoivaa voimankasvatus voi olla; onhan se hauska huomata, että saa lisätä painoja seuraavalla treenikerralla, kun kaikki viisi toistoa meneekin jo yllättäin viis kertaa ihan omin voimin... Tuleehan tälläkin tyylillä mahdoton hiki pinnistellessä ja lihakset tosi kipeiks melkein heti treenin jälkeen.

Eilen tein kovan jalkatreenin ja kohta pitäis lähteä Osmon kanssa dogojen erikoisnäyttelyyn, voi olla mukava juosta kehässä näillä puujaloilla! Toivottavasti tuo hölmö koira suostuu tottelemaan, eikä vikuroi siellä omiaan...kiva jos saadaan aikaiseksi joukkotappelu, ellen pysykään Osmon perässä!? Jännitystä elämään...
> KOMMENTOI

torstaina, kesäkuuta 08, 2006

Jäykkis

Tässä on kulunut muutama päivä murjottaessa, mutta eilen päätin piristyä vaikka sitten väkisin ja nytpä sitten olen tekopirteä!

Aamulla tein salilla vapariliikkeitä; käsilläseisontaa, pressejä ja jalanheittoja, kyllä kulkee kun on hyvin syönyt! :) Hyppyjä en ole tehnyt viikkokausiin kun oon yrittänyt säästellä selkää, ehkä voisin loman jälkeen niitäkin jo koittaa. Selkä ei oo enää kipeä koko aikaa, vaan pikkaisen jäykkä - oikean puolen venytykset on ihan kökköjä vaikka se on aina ollut mun joustavampi sivu. Outoa kun muuttuu moinen!

Josko tämä hirveä päänsärky menis ohi niin vois olla kivempi olo...
> KOMMENTOI

sunnuntaina, kesäkuuta 04, 2006

Sulattelua

Kyllä nyt jaksaa!! Olin pari päivää hommissa koiranäyttelyssä Tallinnassa ja siellä meitä ravittiin pääasiassa vaniljaviinereillä... Mielenkiintoinen kokemus sinänsä, istuin ja kirjoitin koirien arvosteluja hirmuisessa tuulessa ja sateessa kuutisen tuntia yhteen putkeen, sormet oli aivan kohmeessa, enkä edes muista milloin viimeks oisin ollut noin jäässä. Ja syötäväksi oli tosiaan tarjolla vain voitaikinasta leivottuja pullasia ja kahvia. En ollut tajunnut ottaa eväitä matkaan, kun Suomessa on tottunut toimitsijana työskennellessään hiukan terveellisempiin tarjoiluihin.

Mikäs tässä, hiukan on turpee on olo - oikeen ihoa kiristää vatsassa ja reisissä! ;) Alkoi ottaa päähän kun olin maistanut pari erinäköistä leipästä ja kaikki oli samaa mässyä...söin sit kiukulla pullaa aina kun tarjottiin, eipä loppunut ainakaan energia kesken. Ehkei hetkeen tee mieli viinereitä, sopii ainakin toivoa!

Tänään lähdin heti laivasta ulos päästyäni suoraan salille ja tein pienen olkapääjumpan tai ainakin hyvän jumpan yrityksen; mieliala oli jotenkin sekava, välillä hihittelin hiilaripöhnässä ja välillä otti päähän ihan kympillä. Hitto että piti mennä mässyttämään parin viikon kalorit kahdessa päivässä! Oma vika...ei kukaan niitä pullia mulle pakolla syöttänyt, vaikka ois kyllä paljon mukavampaa kun sais syyttää jotain muuta kuin itseään!?

Huomen aamulla lienee parasta löytää itsensä kuntoilemasta...
> KOMMENTOI