torstaina, tammikuuta 18, 2007

Pomppu

Uih! Olipas huima vaparitreeni tänään, venyteltiin oikeen olan takaa kunnolla ja melkeistä pääsin jo sivuspagaattiin - jäi uupumaan ehkä kymmenen senttiä ja sit se ois siinä! Olen ollut aina varma siitä, ettei sivuspagaatti ole mulle mitenkään mahdollinen asento, mutta näköjään voin yllättää jopa itseni. Ei se mistään lonkkien rakenteesta ollut kiinni, niin kuin luulottelin, olin vaan yksinkertaisesti kankea!

Venyttelyiden jälkeen alettiin harjoitella arabialaista ihan alkeista; miten ponnistetaan oikeaoppisesti jne. Kyllä on kinkkistä opetella oikea tekniikka kun on ensin opettellut pohjaksi jotain täysin kelvotonta. Vanhalle koiralle uusia temppuja... ;)

Loppuun tehtiin kaksi kieppiä kuntopiiriä, ensin 30s/liike x 7 suorituspaikkaa ja päälle toinen kierros 20s/liike.
  • Hypyt n. lantion korkuiselle korokkeelle
  • Sivuhypyt lankun yli tasajalkaa
  • Käsilläseisonta seinää vasten korokkeella ja siitä "ponnistusksella" takaisin alas
  • Sivuhypyt leveän korokkeen yli vuorojaloin
  • Tasahypyt polvet suorina superlonkuutioiden yli
  • Tasahypyt (polvet rintaan) pehmeällä paksulla patjalla
  • Nojapuut käsien varassa päästä päähän
Kaikkia liikkeitä piti tehdä niin paljon kuin vaan ehti (tosiasiassa Jaksoi on mun kohdalla oikeampi ilmaus) annetussa ajassa. Viimeiseksi vielä muutama sarja selkää ja vatsoja. Olo oli ton rääkin jälkeen aika muikea, huohotin ja veri maistui suussa, jollain oudolla tavalla oli kuitenkin hyväkin olo...ehkä just siks kun sai lopettaa huhkimisen!
> KOMMENTOI

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Kotilointia

Veto vex ja vähän kuumetta pukkaa, jäin kotiin potemaan, jotta menis äkkiä ohi. Viikonloppuna olin apuna Fitnessliiton treenileirillä, ohjasin jalkatreenejä aloitteleville ja jo vähän edenneimmillekin harrastajille.

Leirillä oli reilut nelisenkymmentä osanottajaa, joten meitä ohjaajiakin hälytettiin paikalle niin, että treeniryhmät olisivat mahdollisimman inhimillisen kokoisia ja jokainen saisi henkilökohtaista opastusta. Kylläpä oli mukavaa ja motivoivaa tavata noin iso sakki samanhenkisiä tyttöjä ja naisia! Kaikista hauskinta oli kuulla, että niinkin moni harkitsi osallistuvansa vaparifitnesskisoihin joskus tulevaisuudessa... :)

Mä meen nyt lepäämään ja paapomaan koiria, kun ei nyt oikein tää juttu luista.
> KOMMENTOI

perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Parannusta luvassa

Vetipä hiukan hiljaiseksi eilinen lääkärissä käynti... Olkapää leikataan muutaman viikon päästä ja siitä syystä menee taas kaikki alkuvuoden treenisuusuunnitelmat uusiksi, puhumattakaan työkuvioista. Voihan pirskatti! Toivon nyt sormet ja varpaat ristissä, että leikkaus ja siitä toipuminen sujuu ihan nappiin.

En tiedä mitä muutakaan mä odotin, kuvittelin varmaan, että lääkärisedällä on taikasauva takataskussaan ja hän toiveestani taikoo pois kaikki kivut, säryt ja liikerajoiteet..? No ei nyt sentään, kyllähän osasin aavistaa mitä tuleman pitää. En vaan halunnut huolehtia siitä etukäteen.

Olkapäästä viis - eilen illalla oli vuoden ekat Pakkotoiston Punttimimmien vaparitreenit Liikuntamyllyssä ja nyt on niskat kivasti jumeksissa, en tiedä mistä harjoitteesta. Hauskaa ja tehokasta oli niin kuin aina ennenkin. Harjoittelin perhosvolttia, vielä kylläkin laihoin tuloksin, mutta alku se oli tuokin. Oon ihan avuton räpeltäjä kun menen trampoliinille, menetän kaiken kehonhallinnan ja kropan hahmotuskykyni, enkä tiedä enää missä mikäkin raaja sijaitsee... Lisää harjoitusta vaatii se!
> KOMMENTOI

keskiviikkona, tammikuuta 10, 2007

Tonnikalasade

Sarjassamme Don't Try This At Home:
Ostan aina evääksi sellaisia kätevästi aukeavia säilykepurkkeja, joita ei tarvitse avata tölkinavaajalla. No, tänään tonnikalapurkin kannesta tietysti sitten irtosi se kätsy sormilenksu, jolla tölkki kepoisasti aukeaa... Näppäränä tyttönä otin veitsen kauniiseen käteen ja painoin kantta kevyesti sisäänpäin - poks ja roiskis, aukeshan se purkki näinkin, mutta puolet 80 gramman sisällöstä oli naamallani ja loput pitkin taukotilan seiniä! Aaah, nyt joka paikka haisee fisulle, enkä vähiten minä!

Näinkö siitä sit palkitaan, kun yrittää olla reipas ja syödä terveellisiä eväitä töissä..? Mä en ala!!
> KOMMENTOI

Paistetta risukasaan

Maanantaina salilla olkapäitä, epäkkäitä, ojentajia ja (liian) vähän vatsaa, treeni meni mainiosti vaikka jouduinkin jättämään etunojapunnerrukset tekemättä, kun ne sattui ihan vietävästi tuohon vammaiseen olkapäähän.

Alan ehkä oppia jotain, kun en enää jaksa räyhätä jos yks liike, tässä tapauksessa vieläpä ainut jonka rinnalle yleensäkään pystyn tekemää, jää kivun takia tekemättä. Elämä on... vaikeuksien kautta voittoon jne. turhaan sitä pilaa loppupäivänsä tai lopettaa treenin kokonaan kesken jos yks liike ei onnaa, kun ei asialle kerta mitään mahda. Pitää vaan tehdä parhaansa niillä paukuilla mitä on käytettävissä! Huomenna on aika lääkärille, katsotaan josko olkapäälle ois kuitenkin edes jotain tehtävissä...

Joopa, vatsat tein sitten kunnolla vasta eilen Titiun kanssa (ja motivomana), kun maanataina loppui aika kesken, enkä ehtinyt tekemään kuin 3x15 vatsarutistuksia roikkuen. Huomasin treeniohjauksen ja oman vatsatreenin päätteeksi, että alkoi viimein väsy tosissaan painamaan vähäisten yöunien seurauksena.

Meinas itku päästä, kun salilta lähteissä satoi kaatamalla vettä ja kotiin mennessä piti koiratkin ulkoiluttaa siinä kurakelissä. Lisäksi vielä tajusin, että olin unohtanut syödä Iltapäiväpalan...kyllä keljutti, nälätti ja väsytti niin, etten muuta kuin kiukutellut enää siinä vaiheessa. Menin heti yhdeksän jälkeen nukkumaan ja tänään onkin sitten jo paljon aurinkoisempi pää ja sää! :)
> KOMMENTOI

maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Lepoa, unta ja eväitä

Viikonlopun yhteenveto: Lauantain pidin täyshuilia viiden päivän treeniputken päätteksi, söin hyvin, otin päikkärit ja kävin illalla kynsihuollossa. Lepo teki hyvää, sunnuntai aamuna käytiin Tiinan kans 1,5h aamulenkillä ja illalla jaksoin vielä hyvästi treenata selkää ja olkapäitä. Tytöillä oli posetusharkat käynnissä kun menin salille, joten sain lämppäriksi harjoiteltua myös pikku tukion poseerauksia.
  • Kulmasoutu tangolla 3x12 60kg
  • Kulmasoutu kp vinopenkissä 3x12/käsi 22kg
  • Ylätalja 2x15 40kg
  • Vipunostot etuviistossa 2x10+10 10kg, 6kg
  • Viparit sivulle nojaten 2x10+10/käsi 7kg, 4kg
  • Pystypunnerrus koneessa 3x10+10 30kg, 15kg (Hullun raskas!? Viimeset toistot 10kg:lla)
  • Vatsat roikkuen 3x15

Hyvä ja monipuolinen treenipäivä! :)

Tänä aamuna väsäisin pitkästä aikaa Kunnon Eväät töihin, että tulee syötyä säännöllisesti päivän mittaan, jaksaa sitten iltasella taas treenata paremmin ja ehkäpä myös kiukuttelematta... Viime viikolla huomasin muutamaan otteeseen, etten jaksa millään riemuita treenaamisesta, kun on jotenkin oudon uupunut olo. Välillä meinas tulla jopa itkupotkuraivarit, kun uuden treeniohjelman liikevalikoima ei ihan täysin miellyttänyt pientä jumppaajaa. Eipä oo Uupu mikään ihme, ellei syö päivällä kun kälysen purkin rahkaa ja tilkan mehukeittoa, oma vika, nyt nolottaa!

Kunnon evääni sisältävät: kaurapuuroa, raejuustoa, marjoja ja kalaöljykapseleita & monivitskun aamiaiseksi, kaurapastaa, broilerfileen ja salsakastiketta lounaaksi, sekä appelsiinin, rahkaa ja mehukeittoa ennen treeneihin lähtöä nautittavaksi välipalaksi.

> KOMMENTOI

lauantaina, tammikuuta 06, 2007

Yökukkuja

Klo 04.58: Täällä viikolla on jotenkin venähtänyt nukkumaanmenoajat ihan päälaelleen, en ole varmaan kertaakaan ehtinyt pehkuihin ennen puoltayötä, mikä on normaalisti suunnilleen mun deadline. En oo onneks vielä tullut yliväsyneeksi ja treeni on kulkenut mainiosti, vaikkakin tänä aamuna ylösnousu ja töihinlähtö tuotti jo lievästi sanottuna hieman hankaluuksia.

Tänä yönä sain jopa jotain aikaiseksi, ettei mennyt valvominen vallan hukkaan - päivitin kotisivuja ja... noh siinäkö se sitten olikin? Teemu siivos kotia ja pesi pyykkiä (on se välillä vaan kultainen), kun ei parka päässyt koneelleen, huomenna on ihana herätä kun on siistiä!

Mennäviikon treenejä:
  • Tiistaina hauista ja ojentajaa,
  • Keskiviikkona selkää, olkapäitä ja vatsoja,
  • Torstaina vapariavartentreenejä Liikuntamyllyssä
  • Tänään, tai siis oikeestaan eilen eli perjantaina jalkoja.
Uus jalkatreeni oli mielenkiintoinen; alkuun teen tarkoituksella kevyempiä (kohdistavia) liikkeitä ja liikkeet raskautuu perusliikkeiksi treenin loppua kohden, eli teen ihan päinvastoin kuin yleensä neuvotaan että pitäisi. Ja miks näin? No siks, etten hajoittais selkääni yhtään enempää. Kun jalat on alkunysväämisen jälkeen valmiiksi väsyneet, niin en pysty latomaan tankoon liian suuria painoja, vaikka kuinka haluasin, ja kaiken hyvän päälle treeni on loppuun saakka tehokas.

Aluks tuntui, ettei treeniin saa millään tehoja, kun on tottunut siihen, että jalat on parin ekan raskaan sarjan jäljiltä ihan hyytelöö, mutta lopussa olin jo sit Ihan Lopussa. Etukyykky 40kg:lla kaiken pikkuräpellyksen jälkeen tuntui toivottoman raskaalta, en uskois ellen ois kokeillut! ;)

On se kumma, että pitää tavallaan tietoisesti huijata itseään etukäteisväsyttämällä jalkansa ennen raskaita liikkeitä, kun ei muuten anna pää periksi käyttää kevyempiä painoja. Periksiantamattomuudelle on parikin syytä, ensinnäkin pystyn hyvin treenaamaan jalkoja raskaillakin painoilla, eikä edes satu selkään just siinä treenatessa**, ja toisaalta aivoihin on niin tiukasti iskostunut, että Vain Painoja Lisäämällä ja Raskailla Perusliikkeillä Kehittyy...

Mä nyt kyllä meinaan kehittyä tässä pakkotilanteessa ilman niitäkin. Onneks mun jalkojen ei tarvii niiin mahdottomasti paljon ainakaan kasvaa, kun oon tällainen päärynä ja yläkroppa on aina vähän jäljessä, muuten vois periksiantamattomaan päähän syntyä niin paljon painetta, että se poksahtais!
**seuraavaa treenikertaa saakin sitten odotella kun tuntuu muutaman hetken päästä että ois puukko lyöty alaselkään.

Hyvää huomenta! Mä meen nyt nukkumaan...antteeksi kirotusvireet
> KOMMENTOI

maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Ohjelmointia

Uuden vuoden kunniaksi aloitin tänään treenaamaan uuden treeniohjelman mukaan, aloitus on kylläkin viikon myöhässä kaikenmaailman teko- ja muiden syiden takia, mutta parempi nyt kuin ei ollenkaan!

Treeni kesti taas uutuuttaan hiukan mun vanhoja treenejä pidempään, mutta niin taisi olla tarkoituskin, oon kait välillä Akin mielestä ollut liian nopea jumpissani... Myönnän kyllä itsekin hätäisyyteni, voin tosiaan parantaa suoritustani ja treenata enemmänkin kerrallaan.

No, nyt treenasin ainaskin reippaasti yli tunnin, ja kaiken mitä ohjelmaan oli kirjoitettu (hyvinkin tein ja kunnolla tietysti myös), vaikka tekikin mieli jättää vatsat treenaamatta, kun olin jo melkein naatti! Välillä kyllä avustelin Teemua, jotta yksinäni saan varmaan mahdutettua treenin tuntiin - toivottavasti! Muuten loppuu puhti ja saattaa alkaa kiukuttamaan...


Tein olkapäitä, epäkkäitä, rintaa, ojentajia ja vatsaa. Ihan uutena liikkenä tuli nuo epäkkäät, niitä en oo ennen treenannut erillisinä ollenkaan. Mielenkiinnolla odotan millaista kehitystä tuleman pitää, onko mulla kohta kauhee körmyniska, vai auttaisko tuo uusi liike siipien levityksessä, niinkuin tarkoitus ois..? Jännää!
> KOMMENTOI