maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Taikinaa

Kohta onkin jo nukkumaanmenoaika, mulla on vielä hirveesti hommia tälle illalle vaikka on muka lepopäivä. Kaikki treeniin liittymätön kertyy aina näihin päiviin... Aloitin lepäämisen jo hyvissä ajoin eilen menemällä pehkuihin ennen yhtätoista, mikä on tosi harvinaista. En käynyt aamulenkillä (mieli olisi tehnyt, mutta aina ei voi saada kaikkee mitä haluu) ja sain lähdettyä töihin tosi aikaisin eli varhain.

Töiden jälkeen kävin venyttelemässä salilla, koska kotona venyttely ei tahdo oikein sujua. Koirien mielestä lattialla vanuva mamma tarkoittaa vapaasti käytettävissä olevaa rapsutinta, enkä millään raaski rikkoa niiden kuvitelmia. Mutta nyt asiaan! Venyttelin ensin taka- ja etureidet sekä pakarat, sitten selkän ja lopuksi spagaatit kaikkiin suuntiin. Tein pitkiä venytyksiä, noin minuutin per liike. Aluksi olo oli kuin rautakangen nielleellä, mutta kyllä se siitä lopulta notkistui. Keskiviikkona uusin session ja pidennän venytykset pariin minuuttiin. Perjantaina on vapariharkat ohjaajan kanssa, enkä kehtaa mennä sinne, ellei spagaatti aukea vaivattomasti.

Nyt ryhdyn kodinhengettäreksi, essu päälle, imuroimaan ja muffinsseja leipomaan! ;) Ite en aio kyllä muffareita syödä, mutta isoveli tulee kylään ja tarvii kuulemma herkkuja. Saamansa pitää, talossa talon tavoilla:

Terveysmuffinssit

2 isoa kananmunaa
½dl hunajaa
1dl öljyä
3½dl grahamjauhoja (½dl voi korvata protskujauheella, toffeenmakuinen on NAM!)
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1tl kanelia
1tl vaniljaa
1tlk ananasmurskaa (valuta n.puolet liemestä pois)
1 banaani
Mauksi halutessa hyppysellinen kookoshiutaleita, pähkylöitä tai vaikka muromysliä.

Sekoita munat, hunaja & öljy ja lisää joukkoon yhteensekoitetut kuiva-aineet. Sekoita ananas ja pilkottu banaani taikinaan. Kauho muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 190 asteessa n. 20min.