lauantaina, maaliskuuta 17, 2007

Korvikkeita

Väkisin meinaa nyt vaan väsyttää, eikä flunssa tahdo hellittää sitten millään, koko viime viikon oli ihan lässähtänyt olo. Oon yrittänyt ottaa rauhallisesti treenien suhteen, muutamat punttiskäynnit menee melkeinpä olkapääkuntoutuksen piikkiin.

Pian alkaa ahdistamaan tämä liikkumattomuus, toivottavasti mä jo ens viikoksi tokenen tai muuten pitää mennä vaatimaan lääkäriltä jotain korvaushoitoa...


Liikunta aiheuttaa riippuvuutta

Liikunta voi joillakin ihmisillä aiheuttaa riippuvuutta samalla tavalla kuin huumeet, alkoholi tai tupakka, kertoo amerikkalaistutkimus. Wisconsin-Madison yliopiston tutkijat ovat vakuuttuneita, että liikunnan jättäminen väliin aiheuttaa muutoksia hermostollisessa toiminnassa.

Tutkimus tehtiin niin sanotuilla maratonhiirillä. Nimi tulee siitä, että nämä hiiret pitävät erityisen paljon juoksupyörässä juoksemisesta. Kun juoksupyörät vietiin pois, tutkijat huomasivat, että tietyt aivojen osat aktivoituivat näillä hiirillä erityisen paljon liikkumattomuuden aikana samalla tavalla kuin huumeiden, tupakan tai alkoholin käytön estämisen jälkeen tapahtuu ihmisellä. Tutkijat huomasivat myös, että mitä innokkaampi hiiri oli juoksemaan sitä enemmän aivoissa tapahtui hermostollisia muutoksia juoksupyörän poisviemisen jälkeen.

Kirjoittaja: Anne Valta / Coronaria Oy
Lähde : The Guardian